שאלות ותשובות - מערכות סולאריות | הקמת מערכת סולארית | Yahel Energy

שאלות ותשובות

למה היום יותר מתמיד כדאי להתקין מערכת סולארית בישראל?

ממשלת ישראל החלה במדיניות עידוד הקמת מערכות סולאריות לבתים פרטיים ולעסקים. המדיניות החדשה מאפשרת לנו למכור לחברת החשמל את החשמל אותו אנו מפיקים מהמערכת במחיר גבוה למשך 20 שנה. מדיניות זו נועדה לכמות מוגבלת של מערכות ונסיון העבר בעולם מלמד כי העידוד הממשלתי צפוי לרדת בצורה משמעותית בעתיד, ולכן אנו ממליצים להתקין עכשיו את המערכת ולנצל את ההסכם שנחתם עם חברת החשמל.

החלטת רשות החשמל

איך עובדת מערכת סולארית וממה מורכבת המערכת הסולרית?

המערכת מורכבת מפאנלים סולארים פוטו-וולטאיים (קולטים) וממירים חשמליים. הפנלים הסולרים קולטים את קרני השמש ומייצרים מאנרגיית השמש זרם חשמלי ישר (DC) והממירים הופכים אותו לזרם חלופין AC. בנוסף לאלו מותקנים ע"י חברת החשמל מונה דיגיטלי דו כיווני המחליף את המונה הקיים ומונה יצור למדידת תפוקת החשמל מהמערכת הסולארית לצורך עריכת החשבון החודשי.

האם החשמל המיוצר במערכת משמש לצריכה עצמית שלי?

כן, החשמל המיוצר ע"י המערכת מועבר אל לוח החשמל המקומי ומשם עודף החשמל מוזרם אל הרשת הארצית ומצטרף אל כלל החשמל הזורם ברשת. אין לטעות!! חברת החשמל משלמת עבור כל החשמל שהמערכת ייצרה.

מהם רכיבי המערכת הסולארית?

המערכת מורכבת ממערך פאנלים סולאריים (קולטים) פוטו-וולטאיים, ממיר מתח ומתקן המשמש לחיבור הפנלים לגג המבנה.

מהו אורך חיי המערכת הסולארית?

אורך חיים של מערכת שתוכננה והותקנה היטב יכול להגיע ל 30 שנה ויותר. המערכת אינה כוללת חלקים נעים או נוזלים ולכן הבלאי בה נמוך מאוד. תכנון, התקנה ותחזוקה נכונה של המערכת הסולארית יבטיחו תוחלת חיים ארוכה ויעילות מירבית.

כיצד אדע שחברת החשמל תרכוש את החשמל שהמערכת שלי מייצרת לאורך זמן?

בעקבות החקיקה בנושא אנרגיה ירוקה והתחייבות הממשלה להתגייס לטובת הנושא, חברת החשמל מתחייבת לרכוש את החשמל מיצרני החשמל הסולארי ל 20 שנה. חוזה מול חברת חשמל

האם יש צורך במצברים?

לא. מערכת מחוברת רשת אינה זקוקה למצברים. החשמל המיוצר עובר דרך מונה ייצור המותקן בעת חיבור המערכת הסולארית ע"י חברת החשמל, והלקוח מזוכה עבור הייצור. האפשרות של התקנת מצברים קיימת רק במצב בו נדרש גיבוי למערכת.

מה ההבדל בין מערכות סולאריות מחוברות רשת (Grid-Connected) ומערכות סולאריות עצמאיות (off-grid)?

שתי המערכות הללו עושות שימוש בתאים סולאריים פוטו-וולטאים לייצור חשמל אך בעוד שמערכות עצמאיות off-grid אוגרות את האנרגיה הנוצרת במצברים עד הצורך בשימוש באנרגיה, במערכות מחוברות רשת (grid-connected) האנרגיה הנוצרת מומרת באופן מיידי למתח חילופין ומועברת לרשת החשמל הארצית.

האם יש צורך בתחזוקת המערכת הסולארית באופן שוטף?

לרב הטיפול קצר ותקופתי. יש לדאוג לניקיון הקולטים על-מנת לקבל תפוקה מקסימלית מהמערכת. ההמלצה היא לנקות את הפנלים מדי שלושה חודשים, ובתקופות ואזורים בהם אבק נערם באופן קיצוני (אזור מדברי, סופות חול) באופן תדיר יותר.

האם מערכת סולארית פולטת קרינה אלקטרו מגנטית?

בהחלט לא. הפאנלים הסולאריים הם פאסיביים ומוזרם דרכן זרם ישר, ולכן גורמים לקרינה אלקרו-מגנטית.

כיצד אני יכול לדעת האם המערכת הסולארית שלי מתפקדת כראוי ומפיקה את כמות החשמל המצופה ממנה?

ניתן לעקוב אחר ביצועי המערכת בכל זמן ע"י חיבורה למחשב ולרשת האינטרנט. את תפוקת החשמל מן המערכת משווים לגרף התפוקה הצפויה, וכך ניתן לדעת האם המערכת מתפקדת כראוי.

מהן הפעולות הנדרשות לצורך הקמת מערכת סולארית ומהו אורך התהליך?

תהליך הקמת מערכת סולארית נעשה בכמה שלבים. בתחילה נגיש היתר בנייה מצומצם מהרשות המקומית, תהליך זה לוקח בערך חודש. במקביל נתחיל בתכנון המערכת הסולארית אשר משתנה מגג לגג בהתאם לתנאים. לאחר קבלת כל ההיתרים נפתח תיק מול חברת החשמל. תהליך זה לוקח כשלושה שבועות. לאחר תיאום עם חברת חשמל ניתן להתקין את המערכת. ההתקנה נמשכת לרב כיומיים שלושה. יחד עם חברת חשמל נבדוק שהמערכת הותקנה כראוי וכחוק ונחברה לרשת החשמל.

מהו גודל המומלץ למערכת סולארית ?

באופן עקרוני נניח שככל שהמערכת שתתקין יותר גדולה כך תשלם פחות עבור כל קילוואט מותקן. מכאן שהתשואה שתקבל תהיה גבוהה יותר. עם זאת יש להבין שקיים פטור ממיסים על תפוקה של מערכות ביתיות עד 4 קילוואט מותקן. במערכת סולארית עסקית יש גבול עליון של 50 קילוואט.

רוב המערכות הסולאריות העסקיות שמותקנות כיום הן בהספק המקסימלי של 50 קילוואט. (היכנסו לפרויקטים נבחרים)

האם המערכת הסולארית כדאית מבחינה כלכלית?

השקעה במערכת סולארית ליצור חשמל היא אומנם יקרה למדי, אולם חישוב כלכלי מראה כי ההשקעה מוחזרת לאחר כ 8 שנים לכל היותר. ומכיוון שאורך החיים של מערכת שהותקנה היטב קרוב לשלושים שנים, הרי שההשקעה המתקבלת כדאית ביותר. החשבון מראה כי התשואה השנתית הממוצעת על ההון העצמי גבוהה בדרך כלל מ 10% והיא עשויה אף לגדול באופן משמעותי כאשר מימון המערכת נעשה בחלקו ללא הלוואה.

האם ניתן לקבל הלוואה מהבנק למימון התקנת מערכת סולארית?

ראשית, יש לציין כי לקיחת מימון לרכישת המערכת הינה צעד כלכלי נבון. כיום הבנקים נותנים הלוואות מצויינות עבור התקנת מערכות סולאריות. יהל אנרגיה תלווה אותך בתהליך בחירת הלוואה נכונה.

האם קיימת אפשרות לבטח את המערכת הסולארית מפני נזקים חיצוניים או נזקי טבע?

כיום חברות הביטוח מבטחות מערכות סולאריות. אנו ממליצים להתייעץ עם סוכן ביטוח. ההתייחסות למערכת אמורה להיות כאל כל מערכת אחרת הקשורה למבנה.

האם הפאנלים הסולאריים (הקולטים) שבירים?

הקולטים הסולאריים אינם שבירים, הם עברו בדיקות מעבדה אשר הוכיחו את עמידותם בפני תנאי מזג אויר קיצוניים ושרידות בממטרים כבדים, ברד ורוחות. בכל מקרה ישנה תקופת אחריות ארוכת שנים על הקולטים מהייצרן/ייבואן.           

האם המערכת הסולארית מוכרת לצרכי מיסוי במידה ואני בעל עסק?

בתחילת שנת 2008 עברה החלטת ממשלה להכיר במערכת לצורך פחת מואץ. אנו ממליצים בכל מקרה להתייעץ עם רואה החשבון של העסק לגבי היבטי מיסוי ופחת.

דף שאלות/תשובות-רשות החשמל


מעניין אתכם לשמוע עוד?
השאירו פרטים לתיאום פגישה

    ֿֿֿֿ

    • מתאים לגגות של למעלה מ- 700 מ"ר
    לתיאום פגישת ייעוץ