מערכת טרקר | יהל אנרגיה מערכות סולאריות

מערכת טרקר

מהי מערכת טרקר? כיצד היא מסייעת להגדלת תפוקת הייצור? וכיצד היא קשורה למערכות סולאריות? כל זאת ועוד, בכתבה הבאה.

מהי מערכת טרקר?

נתחיל עם הסוף. מערכת טרקר מאפשרת לעקוב אחר אור השמש. ובכך, מסייעת בהגדלת התפוקה פר יחידת שטח, כמו גם תומכת בכיסוי "שטח שמש" רחב יותר.  נמשיך עם האמצע. מערכת טרקר היא למעשה מערכת עקיבה סולארית, אשר מהווה מעין אלטרנטיבה, שיש שיגידו – מאוד רווחית, ביחס למערכות סולאריות מסוימות הנמצאות כיום על גגות ומקובעות להן בזווית, ובכן, קבועה. מערכת טרקר יכולה לאפשר שימוש נוסף אף יותר בשטח שמתחת לפנלים. כן, אלו אשר מוצבים על עמודים. במילים אחרות, המטרה היא להפיק כמה שיותר הספק מקרני השמש הנכנסות. לפי נתונים מסוימים שמצאנו ברשת – מערכת טרקר יכולה לסייע בהגדלת התפוקה בעשרות אחוזים, כאשר משווים אותן למערכות סולריות אשר נמצאות בזווית קבועה.

פרח החמנייה כמשל?

מערכת טרקר היא לא בהכרח דבר כזה חדש. החמנייה לדוגמה, נקראת באנגלית SUN FLOWER. יש המייחסים לה את היכולת לעקוב אחר תנועת השמש, עד לשלב מסוים בתהליך הצמיחה האורגני שלה. ישנם מעין קולטני אור, אשר מאפשרים לצמח "להרגיש" את כיוון האור, וכנראה, להסתנכרן בהתאם. על כן, יכול להיות שלאלה שהגו בדמיונם את מערכת טרקר, הייתה השראה טבעית לשם כך, אלא אם כן הם לא ידעו כי קיימת כבר מקבילה מעניינת בטבע. 

מה ערכה של מערכת טרקר?

יש שיגידו, כי מערכת טרקר עושה מהפך בישראל. זאת מתוך הנכונות להעלות את נצילות המערכת הסולארית כמה שניתן. מערכת עקיבה, היא כלי די מענין לשם כך. אמנם, התקנת מערכת טרקר עלולה לייקר את עלות הרכישה הראשונית, ועם זאת – גם להגדיל את תפוקתה בעשרות אחוזים. כך שאם בתפוקת חשמל עסקינן, הרי שזה יכול להעצים בהתאם. יש שיגידו, כי מערכת טרקר יכולה להחזיר את עלות השקעתה בזמן קצר יחסית. בייחוד, אם מסתכלים לטווח הארוך – על מערכות סולאריות שיכולות להחזיק עשרות בשנים. 

תמיכה ביציבות הפקת חשמל?

מערכת טרקר מגיעה עם יתרון משמעותי נוסף. מדובר אפוא, ביכולתה לתמוך באמינות ההספקה של מערכות פוטוולטאיות. וזאת כי, אחת הטענות כנגד מערכות כללו – הוא אי הקביעות בתפוקה, ועל כן שאפשר שלאו דווקא יתאימו לכדי צריכה. אך כאשר ישנה מערכת טרקר מותקנת, ומתבצעת עקיבה אחר השמש – הרי שזה יכול להוביל לתפוקה יציבה למשך שעות אור רבות. 

נקודה נוספת, היא שהאנרגיה, זו האצורה בקרני השמש – יכולה להשתנות במשך שעות היום וימות השנה. בין היתר, וכמיטב ידיעתנו – בעקבות השפעתה של האטמוספירה שסביב לכדור הארץ, על קרינתה של השמש. במילים אחרות, באטמוספרה ישנן מולקולות גזים, אשר יכולות לשמש כמסננות עבור אורכי גל כלשהם. ככל שלקרני אור יש דרך ארוכה יותר לעשות עד הקרקע, ההנחה כי אנרגיה רבה יותר אובדת עם הסינון. ועל כן, שמש יכולה להיראות צהובה כאשר מדובר בשעת צהריים ולקרניה דרך קצרה יחסית עד הקרקע, אך כתומה – כאשר קרני האור עוברים מרחק ארוך יותר משמעותית. 

אף על פי כל שתיארנו כאן – ברוב השעות והימים, האנרגיה המגיעה לקרקע – יכולה להיות די קבועה. ועדיין, תפוקתה של מערכת פוטוולטאית יכולה להשתנות באופן די קיצוני וניכר במהלך שעות היממה. יש שיגידו, שהדבר קשור לכך שקרני השמש לא מאונכות באופן מדויק כלפי משטח הפאנל של המערכת הסולרית. ולא ניכנס לחישובים שיסבירו זאת. אין בעד מה. על כן, מערכת טרקר יכולה לסייע למערכות שכאלה לנצל יותר מהספק השמש הזמין עבורן.


מעניין אתכם לשמוע עוד?
השאירו פרטים לתיאום פגישה

    ֿֿֿֿ

    • מתאים לגגות של למעלה מ- 700 מ"ר
    לתיאום פגישת ייעוץ